Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Artificiell Intelligens - Mattecentrum Stockholm VT2019

Blogginlägg

Artificiell Intelligens - hur fungerar det matematiskt och vilka tekniska utmaningar står vi inför? AI-inspirationskväll med Mattecentrum och Stockholm AI

Varje termin bjuder Mattecentrums lokala medlemsförening i Stockholm in alla sina volontärer i Stockholm med omnejd på en volontärsaktivitet.

I år bjöds Carl Samuelsson in från Stockholm AI för att hålla en föreläsning. Stockholm AI är en ideell förening som verkar för att föra samman entusiaster och praktiserande AI-användare från industri och akademi. Carl är sekreterare och styrelseledamot i föreningen, samt masterstudent inom matematisk statistik. Aktiviteten gjordes i samarbete med Sensus studieförbund i deras trevliga lokal på Torkel Knutssonsgatan 39.

I år bjöd vi på libanesiska smårätter från Beirut Café innan vi fick höra en mycket intressant presentation om AI med påföljande livlig diskussion.  

Så här såg programmet ut:

  • Mat + mingel 18-18:45
  • Presentation "Artificiell Intelligens - hur fungerar det matematiskt och vilka tekniska utmaningar står vi inför?"+ frågor 18:45-19:30
  • Mingel + enklare förberedda diskussionsfrågor 19:30 - 20:15
  • Avslut med en stor applåd från nöjda volontärer