Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Casio utökar sitt samarbete med Mattecentrum

Nyhet

undefined

Casio har sponsratMattecentrum sedan 2009. Samarbetet har bland annat lett fram till filmer på Matteboken.se med instruktioner om hur beräkningar kan utföras och uppgfter lösas med hjälp av grafritande räknare.

 - Vi tycker att Mattecentrum gör ett jätteviktigt arbete med att stärka Sveriges elevers matematikkunskaper och vill gärna vara med och hjälpa till. Dagens elever letar i första hand hjälp på internet och ser där gärna en film där hjälp ges. Då vi på Casio har väldigt bra programvara för våra räknare föll det sig naturligt att producera filmer för Mattecentrum, säger Anders Pettersson, skolkoordinator på Casio.

Filmerna har varit väldigt populära och sammanlagt har de visats över 55 000 gånger sedan augusti 2015. Under 2017 publiceras nya filmer som kommer att läggas upp på Matteboken.se.

Nu väljer Casio att utöka samarbetet med Mattecentrum ytterligare och blir även stugvärdar. Det innebär att Casio bekostar en av Mattecentrums räknestugor under ett helt skolår och valet föll på räknestugan på Kärrtorps gymnasium. 

- Det väljer vi att göra för att vi ser möjligheten att få komma ut och ytterligare bidra till verksamheten. Som stugvärdar har vi också större möjlighet att få träffa elever och volontärer och därigenom få feedback på filmer och räknare. Ett steg närmare verksamheten helt enkelt säger Anders.

Mattecentrum är otroligt glada för det utökade samarbetet och att Casio vill satsa på att Sveriges elever ska kunna erbjudas mer gratis hjälp i matematik.