Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Fler teorifilmer från Onlineakademin på Matteboken.se!

Nyhet

Samarbetet mellan Mattecentrum och Onlineakademin fortsätter!

Onlineakademin är en ideell förening vars syfte är att utveckla, tillhandahålla och distribuera gratis utbildningsmaterial för allmänheten. Tillsammans ger vi elever nya vägar till förståelse och kunskap inom matematik.

Förra året fick Matteboken.se förstärkning av teorifilmer från Onlineakademin för gymnasiematematiken. Filmerna finns i anslutning till teoriavsnitten och de är ett komplement till teoritexten, övningsexemplen och resterande filmer. Onlineakademins filmer är väldigt populära på Matteboken.se och sedan september förra året har de sammanlagt visats över 232 200 gånger!

– Det är väldigt kul att samarbetet med Mattecentrum går bra! Visningsstatistiken i kombination med den feedback vi har fått från användarna är tydliga indikationer på att vårt koncept med videor fungerar, och att det hjälper många ungdomar att knäcka mattekoden. Extra roligt är att en av Sverige bästa lärare tror hårt på vårt koncept och att han nu skall vara med och lyfta Onlineakademin till nästa nivå, säger, Patrik Tran, ordförande Onlineakademin

 

I år fortsätter samarbetet och Matteboken.se kommer få fler filmer för grundskolematematiken. Extra kul är att producenten bakom filmerna är Anders Enström, förstelärare i matematik som har blivit utsedd till årets pedagog i Huddinge Kommun 2014 och blivit nominerad till guldäpplet 2016. Till en början finns nya filmer för årskurs 9 och efter sommaren kommer vi lägga ut filmer för årskurs 8 ända ner till årskurs 4.

– Jag tror stenhårt på konceptet med videor. Jag har använt detta konceptet i min undervisning tidigare och jag vet att fungerar strålande. Genom att samarbeta med Onlineakademin och Mattecentrum kan vi skala upp videokonceptet och göra det tillgängligt för hela Sverige. Det är det som gör vårt samarbete spännande och kraftfullt! Säger, Anders Enström, förstelärare i matematik

Se det nya materialet på Matteboken.se

Besök Onlineakademin.se