Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Hållbarhetspris till vår huvudsponsor ABB!

Blogginlägg

undefined
Johan Söderström, ABB:s VD, och Lena Westerholm chef för Sustainability affairs inom ABB i Sverige

Igår var vi med på Veckans Affärers årliga hållbarhetsdag. Ett intressant och viktigt evenemang där vi bland annat fick ta del av spännande och utmanande tankar om hur teknikutvecklingen kan hjälpa oss att ta större hänsyn till miljön. En rad olika priser delades ut under dagen, bland annat priset Hållbart Ledarskap i år gick till Johan Söderström, ABB:s VD.

Som bekant är ABB en av Mattecentrums huvudsponsorer och nu är vi väldigt stolta! Inte minst för att utmärkelsen ligger väl i linje med vårt samarbete, och i det att ABB har valt att samarbeta med just oss.

Matematik är nämligen kärnan i ett arbete för en hållbar framtid. Den unga person som vill rädda världen gör gott i att lägga ner lite extra tid och energi åt mattestudierna, för att i framtiden kunna finna vägar för alla människor att leva mer hållbart. Och där hjälper vi på Mattecentrum gärna till. Tillsammans med näringslivet kan vi på Mattecentrum göra väldigt stor nytta, inte bara för den enskilde eleven, utan faktiskt för allas vår framtid. Grunden för all teknik och alla tekniska framsteg ligger ju i matematiken.

Priset Hållbart Ledarskap delas ut årligen av NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv, för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället.