Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

K2A inleder samarbete med Mattecentrum

Nyhet

Pressmeddelande

K2A har ingått ett samarbetsavtal med den ideella föreningen Mattecentrum. Första steget i samarbetet blir att öppna räknestugor i K2A:s lokaler i de befintliga studentboendena i Umeå och Örebro där grundskole- och gymnasieungdomar ska erbjudas gratis läxhjälp i matematik. Uppstarten av de nya räknestugorna planeras till hösten 2017.

K2A är ett fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyresbostäder för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning. K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus utvecklar studentbostäder som idag erbjuds i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Ytterligare studentbostäder kommer att uppföras i Lund, Växjö, Karlstad och Sundsvall. Målet är att Svenska Studenthus ska bli rikstäckande när det gäller studentbostäder.

Mattecentrum erbjuder gratis läxhjälp till barn och unga över hela Sverige. I föreningens räknestugor får eleverna hjälp i sina studier av volontärer som älskar matematik och brinner för att dela med sig av sina kunskaper. 

Nu går K2A in som sponsor till Mattecentrum och tillsammans ska de båda organisationerna starta upp räknestugor i K2A:s befintliga lokaler i anslutning till bolagets studentbostäder. Först ut blir nya räknestugor i Örebro och Umeå.

På K2A:s studentboenden bor många studenter som går på matematikrelaterade utbildningar och dessa kommer att erbjudas att bli volontärer i räknestugorna. Volontärskapet ger både en möjlighet att hjälpa yngre ungdomar att förbättra sina matematikkunskaper och få en fin merit för framtiden.

– Eftersom K2A, genom Svenska Studenthus, har stort fokus på studenter och utbildning så känns det naturligt och viktigt att, inom ramen för vårt arbete med CSR, stödja Mattecentrums verksamhet och hjälpa barn och ungdomar att fördjupa sig i matematik, säger Johan Knaust, vd på K2A. 

– I de nya räknestugorna får yngre elever både en möjlighet att besöka studentboenden och få hjälp av universitetsstudenter som kan bli förebilder för eleverna. Det tror vi inspirerar fler unga att välja högre utbildningar inom matematik i framtiden, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

Läs mer om K2A här