Meny

Meny

Verksamhet, verktyg och systerföreningar

Mattecentrum erbjuder hjälp i matematik på flera olika sätt. Dessutom har vi systerföreningarna Kodcentrum i Sverige, Matematikcenter i Danmark och Mattesenter i Norge. Allt som Mattecentrum och systerföreningarna gör är helt gratis att ta del av!


Räknestugor

För närvarande arrangerar Mattecentrum räknestugor i 30 städer.

Alla är välkomna, oavsett bakgrund, ålder, skola eller kunskapsnivå. Det är gratis att besöka räknestugorna och det är ingen föranmälan.

Räknestugorna riktar sig till alla som pluggar matte på högstadie- eller gymnasienivå. Men alla är välkomna. 

Här hittar du din närmsta räknestuga


Matteboken.se

Matteboken.se är en komplett mattebok på nätet. Här finns teori och förklaringar, räkneövningar och över 850 videolektioner.

Matteboken.se täcker all matte från årskurs 3 till gymnasiematte 5. Men här kan du även förbereda dig inför högskoleprovet. Helt gratis, så klart.

Från och med hösten 2016 finns Matteboken.se i en språkversion på arabiska också. Matteboken.se på arabiska täcker årskurs 3-9 samt Matte 1 och 2 för gymnasiet.

På Matteboken.se finns också #Beppematik - roliga mattelekar, experiment och trolleritrix som du själv kan göra på fritids, i klassrummet eller hemma.

Besök Matteboken.se

Besök Matteboken.se på arabiska


Pluggakuten.se

Pluggakuten.se

2014 tog Mattecentrum över driften av Pluggakuten.se, Sveriges bästa forum för dig som studerar matematik eller andra ämnen. Sedan dess ha vi byggt om forumet från grunden och i februari 2017 lanserade vi nya Pluggakuten.se.

Besök Pluggakuten.se


Formelsamlingen

Formelsamlingen är en komplett formelsamling med formler inom matte, fysik och kemi. Under tabeller hittar du de viktigaste tabellerna för respektive ämne.

Besök Formelsamlingen.se


Systerföreningar


undefined

Kodcentrum

Kodcentrum arbetar med att introducera barn i åldrarna 9-13 i programmering och digitalt skapande. I Kodcentrums kodstugor jobbar barnen med programmeringsspråket Scratch och får hjälp av volontärer som till vardags är verksamma i IT-branschen. Det är gratis att delta i kodstugorna, så klart!

Besök Kodcentrum.se

Kodcentrum på Facebook

Kodcentrum på Twitter


Matematikcenter

Mantematikcenter är Mattecentrums danska systerförening. Matematikcenter tilbyder lektiehjælp i lektiecaféer i fem byer över hela landet. I lektiecaféerne träffar folkeskole- och gymnasieeleverna frivillige som är  lektiehjælpere. På webben driver Matematikcenter Webmatematik.dk. Ganska precis som Mattecentrum, alltså. Fast på danska då.

Besök Matematikcenter.dk

Matematikcenter på Facebook


Webmatematik.dk

Webmatematik.dk är Matteboken.se:s danska motsvarighet. Här kan man plugga matte för 7.-9. klasse och gymnasiekurserna A-D. I sektionen Matematik i virkeligheden kan man se filmer om hur ofta och i hur många olika situationer som vi faktiskt använder matematik.

Besök Webmatematik.dk


undefined

Mattesenter

Mattesenter är Mattecentrums systerförening i Norge. Föreningen öppnade sin första räknestuga i Oslo i februari 2015. Mattesenter driver även Webmatte.no, den norska motsvarigheten till Matteboken.se.

Besök Mattesenter.no 
Besök Webmatte.no 

Mattesenter på Facebook


Logo Mathplanet.com

Mathplanet.com

Matplanet.com är Matteboken.se:s engelskspråkiga syster. Här finns high school-kurser i Pre-algebra, Algebra 1, Algebra 2 och Geometri. Här finns också övningsprov inför SAT och ACT.

Materialet följer kursplaner för amerikansk high school-matte men eftersom matematik är samma sak över hela världen välkomnar vi alla att studera matematik med oss - helt gratis, naturligtvis.

Besök Mathplanet.com

Mathplanet.com på Facebook