Meny

Meny

Mattecentrums huvudsponsorer

Mattecentrums huvudsponsorer är avgörande för föreningens utveckling. Men det är ett ömsesidigt förhållande. Huvudsponsorerna syns till exempel på våra konvent, och många av de anställda i företagen ställer upp som volontärer. För att försäkra sig om att kunskapsnivån i och intresset för matematik ökar och att finns mattekunniga medarbetare i framtiden. Ett arbete som hela Sverige vinner på.

Läs om hur ditt företag kan stödja Mattecentrum


NCC gillar att Mattecentrum erbjuder ungdomar kunnig, inspirerande och gratis läxhjälp. Det är ett viktigt stöd till dem vars föräldrar inte kan hjälpa till med matteläxan eller inte har råd att köpa privat läxhjälp. Vi vill uppmuntra fler ungdomar att bli ingenjörer. Ju fler av dem som får stöd, blir peppade och bättre i matte desto fler får friheten att välja. Det råder brist på ingenjörer i Sverige och detta är ett sätt att vända en negativ trend.

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda. I Sverige bygger NCC bostäder, kontor, vägar, anläggningar och övrig infrastruktur.

Läs mer om NCC:s engagemang i Mattecentrum:
Vad räknar du på?
Pluggakuten
Mattequiz


ABB - Efter att ha samarbetat med Mattecentrum i flera år är ABB nu stolta över att gå in som en huvudsponsor. Vi hoppas kunna hjälpa till att väcka barns och ungdomars intresse för matematik och teknik. Matematik är en grundläggande kunskap som ofta krävs för att utbilda sig vidare inom de tekniska utbildningarna som ingenjör och civilingenjör. Dessutom hoppas vi att många av våra anställda från hela Sverige kan erbjuda sin hjälp i räknestugorna.

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. Globalt har vi 145 000 anställda; i Sverige har vi 8 800 anställda på ca 30 orter.  

Läs mer om ABB:s engagemang i Mattecentrum