Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Ellen Eriksson är ny generalsekreterare för Mattecentrum

Blogginlägg

Ellen Eriksson är ny generalsekreterare för den ideella föreningen Mattecentrum. Hon har varit t.f. generalsekreterare sedan 22 november och erbjöds den 26 mars av Mattecentrums styrelse att tillträda som ordinarie generalsekreterare. Hon har tidigare arbetat på Mattecentrums kansli som insamlingsansvarig och förenings- och medlemsansvarig och har gedigen kunskap om föreningen.

Mattecentrum är mitt i ett förändringsarbete och står bland annat inför att implementera en ny strategi som fokuserar på att bredda och förlänga matteresan.

Ellen Eriksson har en utbildning inom förändringsledning och kombinerad teori och erfarenhet av organisationsförvaltning, projektledning och kommunikation.

”Vår omvärld förändras och Mattecentrum måste förändras i takt med detta. I en kunskapsintensiv värld ger matematikkunskaper förmåga till kritiskt tänkande och är en väg att nå sin fulla potential oavsett startpunkt i livet. Matteresan ska inte ses som betungande utan som en möjlighet som öppnar upp ett språk för att förstå sin omvärld” säger Ellen Eriksson.

Om Sverige ska fortsätta vara ett välfärdsland i framkant så blir matematikkunskaper en viktig komponent i vår framtida kompetensförsörjning. Då behöver fler ungdomar bli motiverade och förstå̊ matematikens potential, och möjligheterna att inhämta kunskap bör vara tillgängliga för alla. Ellen Erikssons deltagande i Partsgemensamt forum (PGF) som genom dialog med representanter från regeringen önskar förbättra civilsamhällets position i samhället kommer väl till pass för att stärka Mattecentrums roll i denna utmaning.

Mattecentrums vision är att ge alla barn möjlighet till grundläggande kunskaper i matematik, vilket i grunden är en demokratifråga. Jag har arbetat med Ellen sedan 2019 och sett hennes bidrag och engagemang i föreningens verksamhet och utveckling över tid. Jag är övertygad om att Ellens drivkraft kommer att få Mattecentrum att blomstra ytterligare och ser fram emot att följa utvecklingen under hennes ledning” säger Karolina Lisslö Gylfe, ordförande i Mattecentrums styrelse.