Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Nu smyglanserar vi nya, uppdaterade Matte 1

Blogginlägg

Nu har vi nytt kunskapsmaterial som vi inte kan vänta med att lansera, därför smyglanserar vi nu Matte 1! Vi har under våren jobbat med att uppdatera övningsmaterialet som finns i det kapitlet. Materialet har nu en ny struktur som följer Skolverkets uppdaterade kursplan för Matte 1 abc. Även designen av sidan är ny och innehåller flikar som gör att du lättare kan navigera dig fram mellan övningsuppgifterna, läsa på om tillämpningsområde samt se tillhörande videolektioner. Vi har satsat mycket på att materialet och övningsuppgifterna ska lämpa sig för att mängdträna och verkligen bygga vidare på de baskunskaper man fått i grundskolan.

Arbetsgruppen som tagit fram det gedigna materialet har letts av Sideeg Hassan, ansvarig för digitala verktyg på Mattecentrums kansli och har bestått av Marie Salamon, Oscar Nilsson, Baris Olcer, Ola Strömberg, David Rapp och Lennart Lundström. Deras kompetens och pedagogiska kunnande har gjort materialet till ett levande, lustfyllt sätt att lära sig matematik på. 

Målet för materialet är att man ska få ett bra självförtroende i matematik och en stadig grund att bygga vidare på. Under hösten kommer vi att fylla på med mer övningsuppgifter och exempel. Fler uppdateringar är alltså att vänta, men det går bra att redan nu gå in och jobba med materialet samt navigera runt i den nya strukturen.Du hittar den här.

Vi vill betona att detta är ett levande material och fler uppdateringar och möjliga korrigeringar kommer att komma. Om du hittar något som du inte tycker stämmer så får du gärna mejla: matteboken@mattecentrum.se