Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Välkommen till Mattecentrum, Nellie

Blogginlägg

Nellie Strand är ny på Mattecentrum sedan april 2024. Vi fick en liten pratstund med henne.  

Berätta lite om dig själv och din bakgrund: 

Jag kommer senast från en organisation som heter Drivhuset Stockholm där jag har jobbat som affärsutvecklare och projektledare. Drivhuset agerar innovationsstöd för studenter på två lärosäten i Stockholm, SU och Södertörn.  Jag har stöttat studenter som redan har startat bolag eller som går i tankar att göra det. Vidare har jag varit projektledare för #Hackyourworld som är ett samägt inspirations-och programmeringsevent(hackaton) av IBM, Ericsson och Drivhuset i syfte att stärka gymnasieelevers intresse för teknik, hållbarhet och entreprenörskap. Genom det hörde jag talas om Mattecentrum. Utbildningsmässigt har jag en bakgrund inom retorik och PR.  

Vad kommer du göra på Mattecentrum?   

 Min roll kommer bli att jobba med Mattecentrums partnerskap och utveckla dem. Jag hoppas på att bidra till att bygga ännu starkare relationer för Mattecentrums räkning, både med näringsliv och akademi, vilket i sin tur kan skapa en mer jämlik tillgång på mattestöd för barn och unga. Jag tror på att man måste jobba tillsammans mellan olika sektorer för att adressera de utmaningarna.  

Du är bara tre dagar in på din nya roll, men kan du berätta något om vad som varit utmärkande för Mattecentrum så här långt?  

Det har varit en väldigt bra och trygg onboarding-process. Men det som slagit mig redan är Mattecentrums inställning till lärande. Man jobbar mycket med att stärka självförtroendet hos unga.  Fokus är inte på prestation utan hur man tar sig an kunskaper och man pratar mycket om att stärka ungas självkänsla och inte hetsa.  

 

Tack för pratstunden Nellie och varmt välkommen till Mattecentrum!