Meny

Meny

Verksamhet och digitala verktyg


Mattecentrum erbjuder hjälp i matematik på flera olika sätt. Dessutom har vi systerföreningarna Kodcentrum i Sverige, Matematikcenter i Danmark och Mattesenter i Norge. Allt som Mattecentrum och systerföreningarna gör är helt gratis att ta del av!


Räknestugor

Mattecentrum driver idag över hundra räknestugor i veckan. Vi finns i över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Ungefär 5 000 elever besöker räknestugorna varje månad under skolterminerna.

Alla som pluggar matematik är välkomna till Mattecentrum räknestugor, oavsett bakgrund, ålder, skola eller kunskapsnivå. Det är gratis att besöka räknestugorna och det är ingen föranmälan. Räknestugorna riktar sig till alla som pluggar matte på högstadie- eller gymnasienivå. Men alla är välkomna. 

I räknestugan får du hjälp av någon av Mattecentrums över 500 duktiga volontärer. Volontärerna är ingenjörer, matematiker och naturvetare; de är studenter, yrkesverksamma och seniorer. 

Här hittar du din närmsta räknestuga!


Matteboken.se

Matteboken.se är en komplett mattebok på nätet. Här finns teori och förklaringar, räkneövningar och över 850 videolektioner.

Matteboken.se täcker all matte från årskurs 3 till gymnasiematte 5. Men här kan du även förbereda dig inför högskoleprovet. Helt gratis, så klart.

Från och med hösten 2016 finns Matteboken.se i en språkversion på arabiska också. Matteboken.se på arabiska täcker årskurs 3-9 samt Matte 1, 2 och 3 för gymnasiet.

På Matteboken.se finns också #Beppematik - roliga mattelekar, experiment och trolleritrix som du själv kan göra på fritids, i klassrummet eller hemma.

Kolla in Matteboken.se!

Kolla in Matteboken.se på arabiska!


Pluggakuten.se

Pluggakuten.se

2014 tog Mattecentrum över driften av Pluggakuten.se, Sveriges bästa forum för dig som studerar matematik eller andra ämnen. Sedan dess ha vi byggt om forumet från grunden och i februari 2017 lanserade vi nya Pluggakuten.se.

När du funderar över något eller stöter på ett problem - ställ en fråga i forumet. Här får du snabbt hjälp med hur du ska tänka för att lösa uppgiften. 

Många användare på Pluggakuten.se har slutat plugga sedan länge. De engagerar sig på Pluggakuten.se för att hjälpa andra med studierna och gör en fantastisk insats.

Kolla in Pluggakuten.se!


Formelsamlingen.se

Formelsamlingen.se är en komplett formelsamling med formler inom matte, fysik och kemi. Under tabeller hittar du de viktigaste tabellerna för respektive ämne.

Kolla in Formelsamlingen.se!


Integral och Integration

I det nordligaste av Sverige- I Haparanda, Kalix, Boden, Luleå och Piteå startade Mattecentrum 2016 projektet Integral & Integration. Ett projekt för nyanlända barn, unga och vuxna att få en första kontakt med svensk utbildning och stöd i matematik. 

Under 2020 har Integral och Integration haft fysiska lokaler för handledning i Boden och Kalix tre gånger i veckan. Nu finns även Integral och Integration tillgänglig för digitalt, via våra Digitala Räknestugor.

Intresserad? Kontakta hasan@mattecentrum.se för att boka en tid eller höra mer.

(psst... självklart är det gratis!)