Meny

Meny

FAQ

Här har vi samlat svar på några vanliga frågor vi brukar få. Har du en fråga som du inte kan hitta svar på här, leta upp en lämplig person att fråga på vår kontaktsida.

På Pluggakuten.se  får du snabbt svar på alla dina mattefrågor.


Behöver man föranmäla sig till räknestugorna?
Nej, du behöver inte föranmäla dig när du vill komma till våra räknestugor. Det är bara att komma dit på de tider och tillfällen som passar dig.

Kostar det någonting att komma till räknestugorna? 
Nope, räknestugorna och allt annat som Mattecentrum ordnar är helt gratis att ta del av.

Vad innebär ett medlemskap i Mattecentrum?
Mattecentrum kan söka mer stöd för verksamheten ju fler medlemmar vi har. Medlemskap tecknas för kalenderår. Vi blir glada om du förnyar ditt medlemskap efter nyår. Registrera dig för medlemskap här. 

Att bli medlem innebär inga åtaganden från din sida och är gratis. Som medlem har du rätt påverka föreningens verksamhet på årsmöten för din lokalförening samt för riksorganisationen. 

Erbjuder ni privatundervisning?
Nej, det gör vi inte. Vi har en coach-täthet på 5-7 elever per mattecoach vilket gör att man får hjälp snabbt i våra räknestugor.

Kan man köpa privatundervisning av er?
Nej, vi erbjuder enbart läxhjälp via de öppna räknestugorna och på nätet via Matteboken.seFormelsamlingen.se och Pluggakuten.se.

Erbjuder ni kurser?
Nej, vi erbjuder inga kurser.

Vad behöver man ha med sig till räknestugorna? 
Du behöver ha med dig matteböcker, papper att räkna på, penna, sudd, räknare och ett glatt humör.

Har ni något eget material som man får i räknestugan?
Nej, vi har inget eget material i räknestugorna. Du räknar i din egen mattebok.

Får man komma till er även om man inte går på den skolan som ni har räknestuga på?
Självklart! Vi lånar bara klassrummen av skolorna.

Får man komma till er fast man går på Komvux?
Självklart! Vi hjälper alla som pluggar matte på högstadie- och gymnasienivå upp till och med matte 5. Perfekt för Komvux-elever!

Får man komma till er fast man inte läser matte nu?
Ja, så länge du vill träna på högstadie- och gymnasiematte och har en mattebok att räkna i så är du varmt välkommen.

Kan man komma till er och få hjälp att träna inför högskoleprovet? 
Ja, det kan man, bara man har någonting att träna på t. ex. ett gammalt prov eller en mattebok. Du kan också träna på högskoleprov via på Matteboken.se

Får man komma till er om man läser matte på högskolan/universitetet?
I räknestugorna kan vi bara garantera hjälp på högstadie- och gymnasienivå. Men har du tur kan du ändå få hjälp av en kunnig volontär. Pluggar du på tekniskt basår har du dock allt att vinna på att komma till räknestugorna!

Hur går räknestugorna till?
När man kommer till räknestugan är det bara att slå sig ner på en ledig plats i klassrummet och börja räkna. När du fastnar och behöver hjälp är det bara att räcka upp handen så kommer första bästa mattecoach fram till dig och hjälper till med just ditt problem. Det finns alltid flera mattecoacher på plats för att man snabbt ska få hjälp. Du kommer inte få hjälp med enbart din fråga utan vi hjälper till att förklara begreppen och ämnet  så att du ska förstå helheten bättre.

Var kan jag få hjälp om ni inte har räknestugor där jag bor?
På Matteboken.se har vi samlat teori, videolektioner och övningsexempel som täcker matte från skolår 3 till och med gymnasiet, samt några högskolemattekurser och instruktioner till högskoleprov. 

Du är också välkommen till Livehjälpen, en digital one-to-one läxhjälp där du träffar mattecoachen via verktyget Microsoft Teams i ett digitalt videomöte. 

Har du en fråga som du vill ha hjälp med kan du alltid ställa den i läxhjälpsforumet på Pluggakuten.se - där får du svar snabbt och kan även få hjälp med andra skolämnen än matten. Allt material och alla tjänster från Mattecentrum är helt gratis att ta del av!