Meny

Meny

Medlemsansvarig söks till Mattecentrum

Ledig tjänst

Vi söker dig med stort engagemang som vill vara en del av Mattecentrums kansli och resa framåt. Ditt uppdrag är att med ett helhetsansvar säkerställa medlemsstöd till medlemsföreningarna och medlemmarna i Mattecentrums verksamhet. I rollen är du länken mellan kansli och medlemsföreningarna och deras medlemmar. Du kommer bland annat att arbeta med Mattecentrum medlemsystem, projektleda lokala årsmöten samt riksårsmötet och ge verksamhetsstöd till våra medlemsföreningar.

Om Mattecentrum
Mattecentrum är en oberoende ideell förening grundad 2008, vars syfte är att utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället.  Vi vill inspirera med förebilder och erbjuda gratis matematikstöd i olika former som ett effektivt komplement till skolan. Föreningen verkar som en knytpunkt och ledande mötesplats för utbildningsstöd i främst matematik samt STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Mattecentrum är en viktig drivkraft för att skapa kostnadsfritt, tillgängligt och inkluderande material för alla elever som vill och behöver bli bättre i matematik. Mattecentrum sammanför företrädare från näringsliv, akademi och civilsamhället. Detta brobyggande främjas av att Mattecentrum som organisation är demokratisk uppbyggd, opolitisk samt religiöst obunden.

Vad innebär tjänsten som Förening- och medlemssansvarig på Mattecentrum?
Som Förening- och medlemssansvarig fokuserar du på att bygga och underhålla långsiktiga relationer med våra nuvarande Medlemsföreningar. Du kommer guida och skapa system som är relevanta för deras arbete och engagemang inom läxhjälp för Matematik. Idag består Mattecentrum utav 16 stycken medlemsföreningar. Varje förening består utav en lokalstyrelse och förtroende uppdrag samt projektledare och volontärer. Det är till dessa personer du ska agera stödfunktion till.

Vi söker dig som brinner för föreningsutveckling och medlemsvård. Vi tror du är en person som trivs lika bra att arbete i team som enskilt. Du är social, driven, strukturerad, lyhörd, tålmodigt och har lätt för att uttrycka dig i både i tal och skrift. Du har goda erfarenheten av strategisk och operativt arbete. Kan ta på dig både små och stora arbetsuppgifter med entusiasm. Vi ser även att du har erfarenhet för projektledning, budgetering samt erfarenhet inom ideell organisation. Har du dessutom Mattematiskbakgrund, utbildning inom samhällsvetenskap och pedagogik så är det meriterande.

Rollen som förening och medlemssansvarig innebär att du arbetar självständigt, men ingår i olika projektteam och rapporterar till Generalsekreterare och Verksamhetschef.

Arbetsuppgifter

 • Projektleda, följa upp och leda aktuella projekt för Mattecentrum.
 • Projektleda Riksårsmötet och verksamhetsberättelsen
 • Kommunicera och skapa kontakt med relevanta aktörer i relation till rollens ansvarsområden.
 • Rekrytera nya ledamöter, projekterare och volontärer vid behov.
 • Dokumentera och ansvara för volontärshantering.
 • Starta och leda processen kring nya medlemsföreningar
 • Verksamhetsstöd till läxhjälpen i räknestugor, konvent, lovskolor och andra lokala aktiviteter (både fysiskt och digitalt).
 • Skapa och upprätthålla god kontakt med befintliga och nya medlemmar och medlemsföreningar. Förstå behov och skapa förutsättningar för god föreningskultur.
 • Ta fram och upprätthålla material, information, handböcker och lathundar som är relevanta för rollens ansvarsområden.
 • Ge stöd till medlemsföreningar, projektledare och volontärer i form av utbildning.
 • Agera stödfunktion och medverka i lokala styrelsemöten och årsmöten.
 • Ansvara för att Mattecentrum följer kraven för att vara bidragstagare.
 • Hålla medlemssystemet uppdaterad.
 • Ta fram, följa upp, analysera och presentera uppsatta mål och KPI:er
 • Verka för att effektivisera och digitalisera processer kring ditt uppdrag.

Vi erbjuder:

En unik möjlighet att bidra och utveckla en verksamhet inne i en digitaliseringsfas.
Kollegor med stort engagemang för verksamheten.
Ett nätverk av engagerade över hela Sverige.
Möjligheten att konkret bidra till att öka ungdomars kompetens inom matematik och programmeringskunskaper.

Arbetsplats och tillträde

På Mattecentrum kontor i centrala i Stockholm

Tillträde: omgående

Lön: enligt överenskommelse

Tid för anställningen

Heltidstjänst, tillsvidare. Sex (6) månaders provanställning tillämpas.

Mejla CV och personligt brev till info@mattecentrum.se. Märk gärna med Förening- och medlemsansvarig

Vid frågor kontakta Malin Roos – Verksamhetschef malin@mattecentrum.se.

Intervjuer sker löpande.

Mer om Mattecentrum

 • Mattecentrum är en ideell förening som sedan 2008 erbjuder gratis läxhjälp i matte till barn och unga.
 • Föreningens syfte att öka kunskapen i matematik bland Sveriges skolelever. Vi vill verka för en likvärdig kunskapsinhämtning och att öka kunskapen i och intresset för matematik.
 • Mattecentrum driver både digitala och fysiska räknestugor på pluggakuten.se, i skolor, bibliotek och andra lokaler över hela landet. Här får du individuell hjälp med dina studier av Mattecentrums fantastiska volontärer.
 • Mattecentrum driver och erbjuder matematikhjälp på ett flertal olika sajter.

Matteboken.se är en komplett mattebok med teori, videolektioner och räkneövningar. Matteboken.se finns även i en språkversion på arabiska.

Formelsamlingen.se innehåller alla formler du behöver i matematik, fysik och kemi.

Pluggakuten.se är ett forum där du kan ställa frågor inom matematik eller andra skolämnen och få hjälp, eller hjälpa någon annan.

Mathplanet.com är en mattebok med teori och videolektioner på engelska.

Övrigt:

Mattecentrums kansli består av fem medarbetare, varav en är placerad i Boden. Vi vill vara en jämställd arbetsplats. Mattecentrum har idag runt femhundra volontärer. Volontärerna har olika bakgrund så som ingenjörer, matematiker och naturvetare som återfinns i spannet mellan studenter, yrkesverksamma och seniorer.

Mattecentrum är medlem i GIVA Sverige och är innehavare av 90-konto och är medlemmar i GIVA Sverige. Mattecentrum är även medlem i arbetsgivareorganisationen Fremia (f.d IDEA).