Meny

Meny

Mattecentrum Linköping söker ny projektledare

Ledig tjänst

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor och på nätet. Nu söker vi efter dig som vill projektleda vår verksamhet i Linköping och ta verksamheten till nya höjder.

Mattecentrum har varit aktivt med räknestugor i Linköping sedan 2014. Under den tiden har dussintals volontärer och något tusental elever träffats för att reda ut klurigheter i matteplugget. Just nu har vi 8 räknestugor i Linköping, det är en härlig verksamhet som är till så stor glädje för alla som deltar!

Har du ett intresse för matematik, IT eller kanske kommunikation och brinner för allas rätt till utbildning? Om du även tycker om att leda projekt och arbeta med människor så är projektledarrollen hos Mattecentrum helt rätt för dig!

Tillträde till rollen är HT2020, men det är bra om överlämningen kan ske innan sommaren. Vi letar efter dig som vill pröva eller utveckla dina projektledarförmågor. En person som ska leda en del av föreningens lokala verksamhet framåt.

Som grund omfattar projektledarrollen några timmar i veckan. Som projektledare får du ovärderlig erfarenhet inom allt från rekrytering och marknadsföring till ett bredare nätverk och kontakt med många olika målgrupper.

Uppdraget är flexibelt och utförs på ideell basis med en symbolisk arvodering utifrån engagemang. Vill du göra skillnad för dagens unga är det här det perfekta uppdraget för dig.

Beskrivning av tjänsten

Projektledaren har ansvar för schemaläggning och volontärrekrytering samt arbetar med marknadsföring och utveckling av verksamheten. Att vara projektledare innebär alltså ett större ansvar än att vara en volontär och projektledaren får viss ekonomisk ersättning för sitt arbete.

Du kommer att få en detaljerad handbok att arbeta efter, och du kommer även kunna vara i nära kontakt med erfarna projektledare i andra städer, så du har alltid möjlighet att diskutera frågor och funderingar med kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Som projektledare ansvarar du bland annat för räknestugan, kontakt med skolor och lokala samarbetspartners, schemaläggning och volontärsamordning.
  • Marknadsföring mot elever och nya volontärer.
  • Rapportering till kansliet.


Projektledaren förväntas kunna nås på mejl eller telefon inom en rimlig tidsram, men själva uppdraget kan utföras på valfria tider så länge verksamheten flyter på som den ska.
Dessutom är det en fördel om du är van vid datorer och kan hantera till exempel epost, sociala medier, delade dokument redigering i främst excel, eftersom mycket av vår kommunikation sker elektroniskt.

Skicka in din ansökan till linkoping@mattecentrum.se