Meny

Meny

Två koordinatorer till Mattecentrum Malmö

Mattecentrum Malmö söker 2 koordinatorer som vill vara med och göra skillnad för våra barn och ungdomar. Vi i Mattecentrum Malmö vill stärka berättelsen om att matte är kul och att alla barn kan. Vi jobbar för en jämlik utbildning där alla barn, oavsett förutsättningar, tidigt får chansen att lära de viktiga grunderna i matematik och därmed ges bättre möjligheter att klara hela sin skolgång. Vi söker därför dig som vill ha en central roll i detta arbete och som har hjärta och engagemang på rätt ställe. Omfattningen av arbetet bedöms vara 2-4 h per vecka mycket beroende på vad du själv vill, kan och mäktar med. Det finns egentligen inget övre tak.

Om Mattecentrum Malmö
Mattecentrum är en nationell ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor. Våra volontärer finns på plats i räknestugor och på våra forum online för att hjälpa till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna. Mattecentrum Malmö har utöver de traditionella räknestugorna en speciell satsning på yngre barn i socioekonomiskt utsatta områden genom vårt projekt Mattebusen. På sikt så ser vi en förflyttning av vår verksamhet till än mer förebyggande insatser för yngre barn. Vi vet att det är där vi gör störst skillnad på längre sikt.

Om uppdraget
Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du har stor påverkan på hur arbetet utförs och vilka initiativ vi driver. Som lokal koordinator så arbetar du i nära samarbete med vår lokala styrelse och våra volontärer. Är du själv sugen på att vara mattevolontär så går det utmärkt att kombinera med rollen som koordinator.

I rollen som koordinator ansvarar du för att samordna volontärerna i våra räknestugor, hålla kontakt med skolor, rekrytera nya volontärer till räknestugorna i Malmö samt marknadsföra till elever så alla vet att mattehjälpen finns där när den behövs. Du kommer såklart också att att involveras i våra utvecklingsprojekt. Du får en ansvarig mentor från den lokala styrelsen vilken blir ditt dagliga bollplank och stöd i arbetet. Utöver stöd från den lokala styrelsen så får du även stöd från Mattecentrums kansli i Stockholm för att klara ditt uppdrag på bästa sätt. I dagsläget har vi inget kontor så mycket av ditt arbete sker hemifrån, ute i Malmö eller hos någon av våra samarbetspartners.

Ersättning
Uppdraget är mestadels ideellt. Samordnare får dock en ersättning för varje skoltermin (två årligen) samt en ersättning per räknestugeplats per termin (t.ex. får samordnaren en extra ersättning per varje nyöppnad räknestuga). Förutom den blygsamma ersättningen erbjuder Mattecentrum chansen att bidra till en bättre framtid för de barn och ungdomar vi möter varje dag.

Hur du söker
Skriv ihop ett kort brev om dig själv och din bakgrund samt varför du skulle vilja jobba med oss i Mattecentrum Malmö. Vi välkomnar alla som har hjärtat och engagemanget på rätt ställe att söka, resten löser sig.

Vi har ett löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!