Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

14 Mattekonvent som gjorde succé!

Blogginlägg

Våren 2019 genomförde vi på Mattecentrum 14 Mattekonvent runt om i landet. Från Luleå i norr till Malmö i söder mötte vi över 1 500 elever. Vi är otroligt stolta över våra volontärer som gjorde detta möjligt och glada för det stöd vi fått från våra sponsorer ABB, Teknikföretagen och NCC.

Från Mattkonventet i Stockholm

Från Mattkonventet i Stockholm

Mattekonventen är ett stöd för elever i sina förberedelser inför de nationella proven i matematik. Likt tidigare år märker vi både på uppslutningen och från utvärderingarna att Mattekonventen är att ett bra stöd och gör elever mer säkra inför de nationella proven de ska skriva. Vi har under våren jobbat med en mängd skolor för att sprida information om Mattkonventen och vi är extra glada för att det är många skolor som valde att genomföra Mattekonventen tillsammans med oss.

Från Mattekonventet i Västerås

"Glad, lite trött, och framförallt som att jag gjort nytta." - volontär Stockholm

"Glädje, det var så roligt att hjälpa eleverna!" - volontär Uppsala

"Mattecentrum fyller en stor funktion" - volontär Linköping

Svarade några volontärer på frågan om vad känslan efter Mattekonventet var.

Från Mattekonventet i Göteborg

Stort tack till alla som gjorde Mattekonventen möjliga att genomförbara, och stort lycka till säger vi  på Mattecentrum till alla elever som skriver sina nationella prov i matematik! 

Är du nyfiken på om ett Mattekonvent kan arrangeras i din stad? Eller vill vara med och sponsra så att fler Mattekonvent kan bli av?  Hör av dig till info@mattecentrum.se så kan vi prata mer!