Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

ABB och Mattecentrum förlänger sitt samarbete

Blogginlägg

ABB förlänger sitt avtal som en av Mattecentrums huvudsponsorer. Nyheter i samarbetet är att gemensamt lyfta matematiska förebilder ännu tydligare och visa vad matematiken kan användas till för att sporra fler unga. Samarbetet ger också Mattecentrum en möjlighet att utveckla den fysiska läxhjälpen.

- Vi är oerhört glada att ABB ser värdet av det vi erbjuder barn och unga när det kommer till att stärka deras matteresa. De kunskaper som ABB:s anställda besitter är ovärderliga för oss i vår läxhjälp och vi vet att våra mattecoacher är kända för sin höga kompetens i matematik, denna typ av samarbeten med näringslivet är vad som möjliggör detta, säger Ellen Eriksson, generalsekreterare på Mattecentrum.

Många av ABB:s medarbetare är redan idag engagerade som mattecoacher i Mattecentrums regi och förhoppningen är att dessa ska bli ännu fler under året genom riktade insatser för att öka flexibiliteten i volontärskapet.

- Matematik är det absolut viktigaste ämnet för ingenjörsstudier. Om vi inte har rätt nivå på grundläggande kunskaper, inte lika stor matematisk förmåga får vi inte lika bra ingenjörer och inte lika stark teknisk innovationskraft, då blir det svårt att göra tekniska framsteg, säger Mikael Dahlgren, ABB:s forskningschef.

Vill du läsa mer om varför ABB engagerar sig för barn och ungas matematikkunskaper? Läs intervjun med Mikael Dahlgren här.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.