Meny

Meny

Bli volontär

Som volontär hos Mattecentrum blir du en av våra viktigaste tillgångar. Volontärerna bidrar med hjälp, stöd och tankesätt kring matematik, men också med att skapa en miljö där elever känner sig trygga att ställa frågor.​ 

Är detta du?

  • Har pluggat matte, gärna upp till gymnasiematte E/5 eller motsvarande.
  • Har två timmar i veckan över att att hjälpa oss.

Ansök om att bli volontär


Du kan engagera dig på tre sätt:

Volontär i våra fysiska räknestugor

Våra räknestugor är öppna för alla som vill lära sig mer om matematik, framförallt på högstadie- och gymnasienivå. Besökarna behöver inte föranmäla sig, de har med sig eget material och frågor som sedan besvaras av dig och de andra volontärerna på plats.


Volontär på Livehjälpen

På Livehjälpen träffar du elever i ett videomöte och ger digital läxhjälp. Du bestämmer själv när det passar att ha en digital räknestuga och har videomöten själv eller tillsammans med andra volontärer. 


Aktiv på Pluggakuten

På Mattecentrums forum Pluggakuten diskuterar vi lösningar på alla frågor som kan tänkas dyka upp när elever studerar. Här kan du svara (eller ställa) frågor, diskutera och hjälpa andra i alla ämnen och kurser som du har kompetens i. Detta forum är öppet 24 timmar om dygnet och du aktiverar dig när du själv har tid och möjlighet.


Handbok för volontärer i Mattecentrum (pdf)

Läs våra regler och förhållningssätt!


Just nu söker vi specifikt dig som vill bli volontär i:


Vill du bli volontär i Stockholmsområdet?

Mattecentrum Stockholm arrangerar infokvällar för blivande volontärer till räknestugorna i Stockholmsområdet.  Nästa infomöte blir den 17 november klockan 17:30 - 19:00. För mer information eller för att delta i mötet maila stockholm.syd@mattecentrum.se