Meny

Meny

Bli volontär

Det behövs alltid nya volontärer i Mattecentrum!

Som volontär i Mattecentrum blir du en av våra viktigaste tillgångar. Du kan antingen engagera dig i vår digitala Livehjälp på Pluggakuten.se eller i våra fysiska räknestugor i den stad där du bor! Som volontär i våra olika räknestugor bidrar du inte bara med svar och tankesätt kring matematik, utan även med att skapa en miljö där elever känner sig trygga att ställa frågor.​ Som volontär ska du gärna:

  • Ha pluggat matte, gärna upp till gymnasiematte E/5 eller motsvarande.
  • Ha minst två timmar i veckan över att lägga på ditt uppdrag.
  • Du får gärna ha bakgrund som, eller studera till ingenjör, matematiker, naturvetare eller ekonom.

Ansök om att bli volontär


Mattecentrum erbjuder tre typer av volontärskap:

 

Volontär på Live Hjälpen

På Live Hjälpen träffar du elever i ett videomöte och ger personlig hjälp med deras mattefrågor. Du schemalägger ditt möte själv eller tillsammans med en eller flera volontärer och använder break out rooms för att hjälpa en elev i taget. Du kan också starta drop in möte när du har tid för att träffa en elev one-to-one med deras matte relaterade frågor.


Volontär i våra fysiska räknestugor 

Våra räknestugor är öppna för alla som vill lära sig mer om matematik, framförallt på högstadie- och gymnasienivå. Besökare till räknestugorna behöver inte föranmäla sig. De har med sig eget material och frågor som sedan besvaras av dig och de andra volontärerna på plats.


Aktiv på Pluggakuten

På Mattecentrums forum Pluggakuten diskuterar vi lösningar via chatt på alla frågor som kan tänkas dyka upp när elever studerar. Här kan du svara (eller ställa) frågor, diskutera och hjälpa andra i alla ämnen och kurser som du har kompetens i. Detta chattforum är öppet 24 timmar om dygnet och du aktiverar dig när du själv har tid och möjlighet.

Handbok för volontärer i Mattecentrum (pdf)

Läs våra regler och förhållningssätt!


Just nu söker vi specifikt dig som vill bli volontär i:


Vill du bli volontär i Stockholmsområdet?

Mattecentrum arrangerar infokvällar för blivande volontärer till räknestugorna i Stockholm. Nästa infokväll sker onsdag den 27 oktober 2021. Kl 18.00-19.30 inklusive intervju. Anmäl ditt intresse till stockholm.syd@mattecentrum.se så kommer du få mer information om vad som gäller. Hjärtligt välkommen!