Meny

Meny

Bli mattecoach

Som volontär mattecoach blir du en av Mattecentrums viktigaste tillgångar. Du bidrar med hjälp, stöd och tankesätt kring matematik, men också med att skapa en miljö där elever känner sig trygga att ställa frågor.​ Att vara mattecoach är ett volontäruppdrag vilket innebär att det inte utgår någon ersättning i pengar för den som tar på sig uppdrag. 

Det våra mattecoacher gör är att finnas tillhands och hjälpa ungdomarna genom att ställa frågor i stil med ”Vad har du provat fram till nu?”. Med stöd från mattecoachen kommer de vidare mot att lösa uppgiften. I räknestugan är ni alltid minst två mattecoacher på plats som hjälps åt. 

Att vara mattecoach hos oss ger värdefulla erfarenheter av att möta ungdomar, få chans att vara till hjälp med matte och att bidra till att stärka ungas självförtroende inom matematik. 

Är detta du?

  • Har pluggat matte, gärna upp till gymnasiematte E/5 eller motsvarande.
  • Har två timmar i veckan över att att hjälpa oss.

Ansök om att bli volontär mattecoach


Du kan engagera dig på tre sätt:

Mattecoach i våra fysiska räknestugor

Våra räknestugor är öppna för alla som vill lära sig mer om matematik, framförallt på högstadie- och gymnasienivå. Besökarna behöver inte föranmäla sig, de har med sig eget material och frågor som sedan besvaras av dig och de andra mattecoacherna på plats.


Mattecoach på Livehjälpen

På Livehjälpen träffar du elever i ett videomöte och ger digital läxhjälp. Du bestämmer själv när det passar att ha en digital räknestuga och har videomöten själv eller tillsammans med andra mattecoacher. 


Aktiv på Pluggakuten

På Mattecentrums forum Pluggakuten diskuterar vi lösningar på alla frågor som kan tänkas dyka upp när elever studerar. Här kan du svara (eller ställa) frågor, diskutera och hjälpa andra i alla ämnen och kurser som du har kompetens i. Detta forum är öppet 24 timmar om dygnet och du aktiverar dig när du själv har tid och möjlighet.


Handbok för volontära mattecoacher (pdf)

Regler och förhållningssätt - Volontärsuppdrag i Mattecentrum (pdf)


Just nu söker vi specifikt dig som vill bli mattecoach i:


Vill du bli mattecoach i Stockholmsområdet inklusive Södertälje?

Mattecentrum Stockholm arrangerar infokvällar för blivande mattecoacher till räknestugorna i Stockholmsområdet. Nästa infomöte blir den  22 februari 2024 klockan 17:30 - 19:00. För mer information och för att anmäla er till mötet så får ni fylla i ett formulär som vi skickar om ni mailar: stockholm.syd@mattecentrum.se

Vi behöver mattecoacher i första hand till: 

- Forum Ungdomens hus, Märsta - tisdagar kl. 17:00-19:00

- Drottning Blankas Gymnasieskola, Campus Vasastan - onsdagar kl. 16:00-18:00

- Nynäshamns Gymnasium, Nynäshamn - tisdagar 14:30-16:30

-  Rinkeby Folketshus - torsdagar kl. 17:00-19:00

- Alby bibliotek - tisdagar 17:00-19:00

- Vi söker också alltid digitala volontärer till videoläxhjälp!

I andra hand behöver vi reserver i hela Stockholmsområdet då någon av de ordinarie mattecoacherna inte kan delta.