Meny

Meny

Analytisk kommunikatör sökes till Mattecentrum

Ledig tjänst

Kort om tjänsten

Vi söker en analytisk digital kommunikatör till Mattecentrum. Som kommunikatör kommer du vara en del av vårt lilla härliga kansli på huvudkontoret i Stockholm.

Vi söker en ny kommunikativ medarbetare som kan jobba med att kunna ge värdeskapande kommunikation och genom det kunna nå ut med budskapet om att barn och unga kan få gratis läxhjälp via Mattecentrums tjänster.

För att nå verksamhetsmål behöver du kunna planera, utveckla, analysera, följa upp och ständigt förbättra arbetsprocesser då verksamheten snabbt rör sig i sin digitala utveckling. Tjänsten innefattar även att du löpande håller dig uppdaterad och tar del av trender, utveckling och förändringar som sker i det digitala landskapet. Vi ser att du har förmågan att arbeta självständigt, ta egna initiativ och komma med idéer och förslag till förändringar. Allt arbete sker in-house och du kommer att ha stort inflytande kring kommunikativa arbetsprocesser med kansliet.
Du kommer att rapportera till verksamhetschefen, men arbeta nära med alla på kansliet. Tillsammans supporterar vi alla delar av organisationen med trycksaker, digital media, hemsidor, utställningsmaterial, annonser, upphandlingar och mycket mer. I arbetet ingår därför att kunna ”ställa om” där det behövs.

Mer om tjänsten

  • Skapa design och kommunikation för alla digitala kanaler i bild, rörlig bild, text och form.
  • Ansvara för analysering och optimering av sökordsmarknadsföring.
  • Ansvar för all SEO aktivitet såsom innehållsstrategi och nyckelordsstrategi för att förbättra sökmotorerna.
  • Identifiera trender och insikter av föreningens data.
  • Spåra, rapportera och analysera data från webbsajt och därigenom löpande ta fram nya sökord och optimera vid behov.
  • Vara delaktig i uppbyggnad av system för elektroniska mailutskick samt andra digitala marknadsfunktioner.
  • Hantera flödet på hemsidor byggda i Umbraco och MVC Forum för att underhålla bilder, URL-länkar, kopplingar och bildhantering.
  • Ha god förståelse för betydelsen av texters innehåll och betydelse för ranking.
  • I dagsläget är föreningen aktiva på sociala medier men planen är att utveckla delar av detta under kommande år som t.ex. Tiktok och Snapchat.
  • Till viss del arbeta även med marknadsundersökningar och enkäter hos våra målgrupper.

Om verksamheten

Mattecentrum är en oberoende ideell förening grundad 2008, vars syfte är att utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället. Vi vill inspirera med förebilder och erbjuda gratis matematikstöd i olika former som ett effektivt komplement till skolan. Föreningen verkar som en knytpunkt och ledande mötesplats för utbildningsstöd i främst matematik samt STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Mattecentrums är en viktig drivkraft för att skapa kostnadsfritt, tillgängligt och inkluderande material för alla elever som vill och behöver bli bättre i matematik. Mattecentrum sammanför företrädare från näringsliv, akademi och civilsamhället. Detta brobyggande främjas av att Mattecentrum som organisation är demokratisk uppbyggd, opolitisk samt religiöst obunden.

Din profil

Vi ser gärna att du har utbildning inom relevant område, t ex Digital Content designer, Strategisk kommunikation eller motsvarande. Vi tror att du älskar social media och är nyfiken på digital marknadsföring, troligtvis med fokus på användarupplevelser och interaktion. Som person är du service-/sälj och kundorienterad med en analytisk läggning och kan förmedla det på ett enkelt samt proffsigt sätt.

Vi tror att du har goda kunskaper och erfarenhet av InDesign, Photoshop, AdWords, Google Analytics. Du har även en god social kompetens och är kommunikativ i både tal och skrift gällande svenska och engelska.

Ansökan

Tjänsten är ett vikariat om 50 % med tillträde omgående tom 1 september med möjlighet till förlängning. Vi ser helst att du sitter i Stockholm då viss arbetstid kräver att du befinner dig på vårt kansli på Sibyllegatan 46, Stockholm.

Intervjuer sker löpande.

Välkommen att skicka din ansökan till:
info@mattecentrum.se, Märk/Ämne: Analytisk Kommunikatör

Vid frågor:
Maila till karolina@mattecentrum.se alt. ring 010 -102 22 30