Meny

Meny

Mattecentrums styrelse

Styrelsen för Mattecentrum består av:

Carina Tovi, ordförande

Carina har lång erfarenhet som Chief Operating Officer på banken Nordnet. Med god insyn i finansbranschen och förmåga att leda arbetsgrupper genom komplexa regelverk kommer hon att bidra med viktiga perspektiv i Mattecentrums strategiarbete. Utöver det har hon lång erfarenhet av HR-utveckling och digitalisering. Brinner lite extra för utbildningsfrågor.

 

Christel Tholse Willers, vice ordförande

Christel Tholse Willers är jurist i botten och har erfarenhet från flertalet branscher. Christel arbetade på Sveriges Television från 2001 med program som Wild Kids, Allsång på Skansen och Lilla Melodifestivalen. Hon var även projektledare och chef för Melodifestivalen 2002-2008 och 2015. Hon tillträdde som chef för SVT Malmö 2008. Vid Eurovision Song Contest i Malmö 2013 ingick hon i ledningen och var chef för kommunikation och PR. Mellan 2015 och 2017 var Christel VD för Utbildningsradion och drev en omfattande förändringsresa, som fortfarande pågår. Hon valde själv att kliva av i december 2017 och driver idag eget bolag som konsult och föreläsare.

 

Anders Österlund, ledamot

Anders Österlund är ansvarig för Ericssons Employer Branding och People Experience arbete i Sverige. Han har gedigen erfarenhet strategisk kompetensförsörjning och av att samarbeta med akademi och initiativ riktade mot ungdomar och studenter med över tio års erfarenhet. Anders är systemvetare i grund och botten men har lång erfarenhet av kommunikation, marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. Han har innehavt roller inom stora globala bolag såsom Nordea och Tieto genom åren.

 

Robin Sullivan Lewis Christensen, ledamot

Robin arbetar med att sätta människan i centrum för allt, oavsett om det gäller att utveckla nya tjänster eller processer eller att leda organisatoriska transformationer. Detta gör han i sin position som Innovationsledare på Ramboll Management Consulting, där han hjälper till att möjliggöra team, organisationer och system att nå sin fulla potential och gå mot en hållbar framtid.

 Robins nyfikenhet och intresse för Mattecentrum växte efter att han under de senaste sex åren som konsult har vittnat om potentialen hos matematiken när det gäller att bemöta och lösa samhälleliga och globala utmaningar. Han är nyfiken på att se om hans erfarenhet av att leda människor genom lärande och utvecklingsprocesser och förändringsledning kan hjälpa Mattecentrum att nå sin vision om att bygga upp ett matematiskt förtroende hos kommande generationer.

 

Mia Kleregård, ledamot

Mia Kleregård har nästan 30 års internationell ledarerfarenhet inom en mångfald av branscher och uppdrag. Hon har arbetat på företag som Tesla, Systembolaget och Apollo, samt inom Foodtech-startups.

För närvarande innehar hon rollen som marknadschef på Swedish Space Corporation, ett statligt ägt rymdbolag med Esrange Space Center som huvudbas i Kiruna. Utöver sitt arbete på SSC, delar Mia sin kunskap som gästföreläsare på Försvarshögskolan inom områden som artificiell intelligens, rymd och framtidens teknologi. Hon brinner även för bildning, mentorskap och lärande, vilket är tydligt genom hennes engagemang inom dessa områden.

 

Melissa Dogo, ledamot

Mattecentrum är en ideell organisation med en stark koppling till FN:s hållbarhetsmål. För Melissa Dogo är det en bekant miljö, med hennes djupa engagemang inom vattenförsörjning, ett område som är starkt relaterat till STEM (naturvetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik). Med erfarenhet från organisationen WaterAid, där hon arbetade med strategiska företagssamarbeten, kan hon tillföra värdefulla perspektiv om hur ideella organisationer och företag kan samarbeta. För närvarande tjänstgör hon som projektledare på Stockholm International Water Institute.

 

Micaela Klingspor, ledamot

Micaela Klingspor har över sexton års erfarenhet inom kommunikationsbranschen och innehar för närvarande rollen som kontorschef på A Beautiful Soup. Denna kommunikationsbyrå är specialiserad på public affairs för hållbara stadsutvecklare. Med bakgrund inom företagsledning och olika operativa roller besitter hon expertis inom strategisk planering och personalutveckling. Utöver sin professionella karriär har Micaela aktivt engagerat sig i flera ideella uppdrag.

Medlemmarna i Mattecentrums styrelse erhåller noll (0) kr per möte för sina uppdrag.

Kontakta styrelsen:
styrelse@mattecentrum.se


Valberedning

Karolina Lisslö Gylfe  

Marie Salamon

Kontakta valberedningen 


Ledning

Ellen Eriksson, generalsekreterare Mattecentrum

Generalsekreterarens lön utgår med 660 000 kr per år samt en pensionsavsättning på 5 %. 

Kontakta Ellen


Protokoll styrelsemöte

 

#1 16 maj 2024: Protokoll styrelsemöte Mattecentrum 

#2 17 juni 2024: Protokoll styrelsemöte Mattecentrum