Meny

Meny

Om oss

Mattecentrum är en ideell förening som erbjuder gratis läxhjälp i matte till barn och unga. 

Vi har räknestugor runt om i hela landet och via våra onlineverktyg Matteboken.se, Pluggakuten.se och Formelsamlingen.se. 

Vi vill verka för en likvärdig kunskapsinhämtning och att öka kunskapen i och intresset för matematik. 

Följ oss i sociala medier! Vi finns på FacebookTwitter, Instagram och LinkedIn. Kolla in våra utbildningsfilmer på YouTube


Information about Mattecentrum in English.


Mattecentrum driver idag 116 räknestugor i veckan. Vi finns i 34 städer, från Malmö i söder till Råneå i norr. Ungefär 5 000 elever besöker räknestugorna varje månad under skolterminernaHär hittar du alla räknestugor.

Alla är välkomna till våra räknestugor, oavsett kurs eller ålder, för att få läxhjälp i matte och stimuleras i sitt matteintresse.

Vi har över 500 duktiga volontärer i våra räknestugor som träffar och hjälper eleverna. Volontärerna är ingenjörer, matematiker och naturvetare; de är studenter, yrkesverksamma och seniorer. 

Vill du bli volontär? Läs mer om uppdraget här.


Matteboken

Via Mattecentrums pluggverktyg Matteboken.se kan man få hjälp med matte dygnet runt. Matteboken.se riktar sig till alla som studerar matte från årskurs 3 upp till gymnasienivå och innehåller teori, räkneövningar, videolektioner. På Matteboken.se kan man även träna inför högskoleprovet och plugga högskolematte.

Besök Matteboken.se

September 2016 släpptes Matteboken.se i en arabisk språkversion också.

Besök Matteboken.se på arabiska


Varje vår, inför de nationella proven i matematik, anordnar Mattecentrum stora och roliga konvent över hela Sverige där eleverna får en chans att plugga tillsammans och få hjälp av volontärerna från Mattecentrum.

2017 anordnade Mattecentrum konvent i Göteborg, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Stockholm, Uppsala, Västerås och Östersund.

Läs mer om konventen här


Men det är inte allt. Mattecentrum har slagit världsrekord i matematik, testar våra riksdagsledamöters mattekunskaper och mattepysslar med barn på McDonald's . Och mycket annat. 


Här finns en lista på Mattecentrums verktyg och tjänster


Mattecentrum har en systerförening i Danmark, Matematikcenter, med motsvarande verksamhet som Mattecentrum.

Mattecentrum har också en systerförening i Norge, Mattesenter, med motsvarande verksamhet som Mattecentrum.

Systerföreningen Kodcentrum arbetar med att introducera barn i åldrarna 9-13 i programmering.

Alla Mattecentrums och systerföreningarnas tjänster är gratis och öppna för alla.