Meny

Meny

Om oss

Information about Mattecentrum in English.


Mattecentrum är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som erbjuder gratis hjälp i matematik till elever och studenter i Sverige.

Syftet med Mattecentrum är att verka för en likvärdig kunskapsinhämtning och att öka kunskapen i och stimulera intresset för matematik. Föreningen grundades 2008 av Johan Wendt

Allt Mattecentrum gör är gratis att ta del av för eleverna.

Följ oss på Facebook och Twitter så håller du dig uppdaterad om oss!


Mattecentrums historik


Mattecentrum driver idag totalt 114 räknestugor i veckan. Vi finns i 34 städer från Malmö i söder till Luleå i norr. Ca. 5 000 elever besöker räknestugorna varje månad
Här hittar du alla räknestugor.

Till Mattecentrums öppna räknestugor är alla välkomna, oavsett elevernas skola, ålder och kunskapsnivå, för att få läxhjälp eller för att bli stimulerad i sitt matematikintresse.

I räknestugorna träffar eleverna några av Mattecentrums totalt 550 volontärer. Volontärerna är ingenjörer, matematiker och naturvetare; de är studenter, yrkesverksamma och seniorer.

Läs om hur du kan bli volontär


Matteboken

Via Mattecentrums pluggverktyg Matteboken.se kan man få hjälp med matte dygnet runt. Matteboken.se riktar sig till alla som studerar matte från årskurs 3 upp till gymnasienivå och innehåller teori, räkneövningar, videolektioner. På Matteboken.se kan man även träna inför högskoleprovet och plugga högskolematte.

Över 350 000 personer använder sajten varje månad.

Besök Matteboken.se

September 2016 släpptes Matteboken.se i en arabisk språkversion också.

Besök Matteboken.se på arabiska


Varje vår, inför de nationella proven i matematik, anordnar Mattecentrum stora och roliga konvent över hela Sverige där eleverna får en chans att plugga tillsammans och få hjälp av volontärerna från Mattecentrum.

2016 anordnade Mattecentrum konvent i Göteborg, Halmstad, Jönköping, Linköping, Luleå, Lund, Stockholm, Uppsala och Västerås.

Läs mer om konventen här


Men det är inte allt. Mattecentrum har slagit världsrekord i matematik, testar våra riksdagsledamöters mattekunskaper och mattepysslar med barn på McDonald's . Och mycket annat. 


Här finns en lista på Mattecentrums verktyg och tjänster


Mattecentrum har en systerförening i Danmark, Matematikcenter, med motsvarande verksamhet som Mattecentrum.

Mattecentrum har också en systerförening i Norge, Mattesenter, med motsvarande verksamhet som Mattecentrum.

Systerföreningen Kodcentrum arbetar med att introducera barn i åldrarna 9-13 i programmering.

Alla Mattecentrums och systerföreningarnas tjänster är gratis och öppna för alla.