Meny

Meny

Mattecentrum Umeå söker ny projektledare

Ledig tjänst

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor och på nätet. Nu söker vi efter dig som vill projektleda vår verksamhet i Umeå och ta verksamheten till nya höjder.

Mattecentrum har varit aktivt med räknestugor i Umeå sedan 2011. Under den tiden har dussintals volontärer och något tusental elever träffats för att reda ut klurigheter i matteplugget. Det är en härlig verksamhet som är till så stor glädje för alla som deltar! Dock så har vi tyvärr under senaste året haft en dalande trend i deltagarantal, då vi inte riktigt haft kapaciteten att marknadsföra och etablera oss hos nya elever. Samtidigt vet vi att behovet av ett extra handtag i mattestudierna kvarstår, och vi vet att det finns många duktiga och engagerade människor som gärna går med som volontärer. För att möta detta behov och odla detta engagemang söker vi någon som vill ta över som vår nya projektledare i Umeå - kanske söker vi någon som dig?

Beskrivning av tjänsten

Projektledaren har ansvar för schemaläggning och volontärrekrytering samt arbetar med marknadsföring och utveckling av verksamheten. Att vara projektledare innebär alltså ett större ansvar än att vara en volontär och projektledaren får viss ekonomisk ersättning för sitt arbete.

Du kommer att få en detaljerad handbok att arbeta efter, och du kommer även kunna vara i nära kontakt med erfarna projektledare i andra städer, så du har alltid möjlighet att diskutera frågor och funderingar med kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Som projektledare ansvarar du bland annat för räknestugan, kontakt med skolor och lokala samarbetspartners, schemaläggning och volontärsamordning.
  • Marknadsföring mot elever och nya volontärer.
  • Rapportering till kansliet.


Projektledaren förväntas kunna nås på mejl eller telefon inom en rimlig tidsram, men själva uppdraget kan utföras på valfria tider så länge verksamheten flyter på som den ska.
Dessutom är det en fördel om du är van vid datorer och kan hantera till exempel epost, sociala medier, delade dokument redigering i främst excel, eftersom mycket av vår kommunikation sker elektroniskt.

Skicka in din ansökan till lisa@mattecentrum.se