Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

 • K2A inleder samarbete med Mattecentrum

  Nyhet

  Pressmeddelande

  K2A har ingått ett samarbetsavtal med den ideella föreningen Mattecentrum. Första steget i samarbetet blir att öppna räknestugor i K2A:s lokaler i de befintliga studentboendena i Umeå och Örebro där grundskole- och gymnasieungdomar ska erbjudas gratis läxhjälp i matematik. Uppstarten av de nya räknestugorna planeras till hösten 2017.

  K2A är ett fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyresbostäder för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning. K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus utvecklar studentbostäder som idag erbjuds i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Ytterligare studentbostäder kommer att uppföras i Lund, Växjö, Karlstad och Sundsvall. Målet är att Svenska Studenthus ska bli rikstäckande när det gäller studentbostäder.

  Mattecentrum erbjuder gratis läxhjälp till barn och unga över hela Sverige. I föreningens räknestugor får eleverna hjälp i sina studier av volontärer som älskar matematik och brinner för att dela med sig av sina kunskaper. 

  Nu går K2A in som sponsor till Mattecentrum och tillsammans ska de båda organisationerna starta upp räknestugor i K2A:s befintliga lokaler i anslutning till bolagets studentbostäder. Först ut blir nya räknestugor i Örebro och Umeå.

  På K2A:s studentboenden bor många studenter som går på matematikrelaterade utbildningar och dessa kommer att erbjudas att bli volontärer i räknestugorna. Volontärskapet ger både en möjlighet att hjälpa yngre ungdomar att förbättra sina matematikkunskaper och få en fin merit för framtiden.

  – Eftersom K2A, genom Svenska Studenthus, har stort fokus på studenter och utbildning så känns det naturligt och viktigt att, inom ramen för vårt arbete med CSR, stödja Mattecentrums verksamhet och hjälpa barn och ungdomar att fördjupa sig i matematik, säger Johan Knaust, vd på K2A. 

  – I de nya räknestugorna får yngre elever både en möjlighet att besöka studentboenden och få hjälp av universitetsstudenter som kan bli förebilder för eleverna. Det tror vi inspirerar fler unga att välja högre utbildningar inom matematik i framtiden, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

  Läs mer om K2A här

 • Förbjud nazistgrupper – och lär av historien

  Nyhet

  "Yttrandefriheten är en av demokratins grundpelare, men den bör aldrig användas för att försvara nazisters rätt att hota och skrämma andra människor till tystnad. Därför vill vi uppmana Sverige att i enlighet med Regeringsformen och FN:s konvention mot alla former av rasdiskriminering införa ett förbud mot rasistisk organisering."

  Så skriver Mattecentrums generalsekreterare Karolina Lisslö och 72 andra företrädare för olika organisationer i en debattartikel i Aftonbladet idag.

  Läs debattartikeln här 

 • Kommunikatör 50%

  Ledig tjänst

  Vill du vara med och driva Mattecentrums vision om en ökad kunskapsnivå i matematik och en likvärdig kunskapsinhämtning? Nu söker vi dig som är en kommunikationsesse och vill förstärka vårt kommunikationsteam med anledning av föräldraledighet.

 • Talargåva inför Almedalen?

  Nyhet

  Sent ute med talargåvor inför Almedalen?

  Ge gåvobevis till förmån för Mattecentrum till era seminariedeltagare! Då möjliggör ni att fler barn och unga kan få gratis hjälp med matematik.

  Gör så här:

  • Swish din gåva till nr 1239002684. Det går också bra att sätta in gåvan via PG 90 02 68-4 eller BG 900-2684. 
  • Vi finns på plats i Almedalen och har gåvobevis med oss som vi kan ge till dig. Det går också bra att få gåvobevis via mejl för utskrift.
  • Mejla emma@mattecentrum.se om hur många gåvobevis ni behöver samt om ni har andra önskemål.

  Tack för din gåva!

   

 • Seminarium i Almedalen: Framtidens matematik

  Nyhet

  Mattecentrums seminarium i Almedalen

  Kommer robotarna och den virtuella verkligheten dominera vår framtid?
  Vad kan vi förvänta oss och drömma om?

  Möt några av samtidens visionärer som idag använder matematiken för att skapa framtidens material, metoder och digitala samhälle på vårt seminarium under Almedalsveckan. 

  Måndagen den 3 juli kl 11 - 12.30 Mellangatan 1. Ingen föranmälan.

  Läs mer här