Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

 • Debatt: Läxhjälpare larmar - Sfi-utbildningen duger inte

  Nyhet

  "De nyanlända som kommer till vår läxhjälpsverksamhet beskriver ofta att möjligheten att inom ramen för sfi-utbildningen få öva på de ord och uttryck de lärt sig är begränsad. Det är avgörande att de får rätt till fler lärarledda lektioner där de diskuterar, tränar uttal och sätter nya ord och meningar i ett sammanhang."

  Så skriver Karolina Lisslö från Mattecentrum och Martin Nihlgård från Individuell Människohjälp i Dagens Samhälle.

 • Carlos, vad räknar du på?

  Blogginlägg

  I "Vad räknar du på?" besöker Beppe Singer och hans team av frågvisa barn arbetsplatser för att ta reda på hur matematik används i verkligheten.

  I veckans avsnitt träffar Linnea, Isak och Beppe controllern Carlos på ABB och pratar om hur en gör när en räknar på väldigt stora pengar. 

  Andra avsnitt i serien
  Joella, vad räknar du på? 
  Johan, vad räknar du på?

 • Nu är medlemstävlingen avslutad

  Nyhet

  Under en månad pågick en medlemstävling ute i våra räknestugor. Eleverna fick lösa en kluring och därefter skicka in rätt svar till oss. Det var ungefär trettio tävlande runt om i landet och vinsten som delades ut var en grafräknare från vår samarbetspartner Casio på ett värde av 1 300 kronor.

  Vi tävlade ut tre grafräknare och de stora vinnarna är: Nejia Ben Hafsia, Ibtihal Denkeli, Rayane Kurdie

  Vi önskar er stort grattis och lycka till med era studier framöver!

 • Johan, vad räknar du på?

  Blogginlägg

  I serien "Vad räknar du på?" åker Beppe Singer och ett gäng frågvisa barn runt till olika arbetsplatser för att ta reda på hur matematik används i verkligheten. 

  Den här gången har Linnea, Isak, Hugo och Beppe åkt till ABB i Västerås för att träffa Johan som kan programmera robotar!

  Andra avsnitt i serien:
  Joella, vad räknar du på? 

   

 • Joella, vad räknar du på?

  Blogginlägg

  I serien "Vad räknar du på?" åker Beppe Singer och ett gäng frågvisa barn runt till olika arbetsplatser för att ta reda på hur matematik används i verkligheten. Den här veckan är det säsongspremiär!

  Linnea, Hugo och Beppe har åkt till ABB i Västerås för att träffa Joella som hjälper stora stålverk att fungera som de ska.

  Andra avsnitt i serien:
  Johan, vad räknar du på?