Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

Nya teorifilmer från Onlineakademin!

Blogginlägg

Samarbetet mellan Mattecentrum och Onlineakademin fortsätter!

Onlineakademin är en ideell förening vars syfte är att utveckla, tillhandahålla och distribuera gratis utbildningsmaterial för allmänheten. Tillsammans ger vi elever nya vägar till förståelse och kunskap inom matematik.

Förra året fick Matteboken.se förstärkning av teorifilmer från Onlineakademin för grundskolan. Filmerna finns i anslutning till teoriavsnitten och de är ett komplement till teoritexten, övningsexemplen och resterande filmer. Onlineakademins filmer är väldigt populära på Matteboken.se och sedan samarbetet startats sammanlagt visats över 1.000.000 gånger!

Elever över hela landet tittar på våra videor och nu har dessa visats över en miljon gånger. Det är tydligt att denna typen av utbildningsverktyg efterfrågas och vi kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Mattecentrum för att hjälpa Sveriges ungdomar att lära sig matematik! Säger, Patrik Tran, ordförande Onlineakademin.

I år fortsätter samarbetet och Matteboken.se kommer få fler filmer för högstadiet. Inför de nationella proven i matematik släpper ett heltäckande material för Åk 9.

Att få fortsätta leverera högkvalitativt material inspelade av lärare i form av videoformat är superkul. Samarbetet bygger på två starka ideella krafter, och tillsammans kan vi verkligen hjälpa våra unga att nå sina mål, säger, Kajsa Modin, ansvarig för Mattecentrums digitala verktyg.

Läraren som har spelat in teorifilmerna heter Adam och han presenterar sig i filmen nedan.

Se det nya materialet på Matteboken.se

Besök Onlineakademin.se