Meny

Meny

Nyheter och blogginlägg

Det här händer i Mattecentrum

Tillbaka till flödet

"Release the math in you"

Blogginlägg

Wafaa går tredje året på NTI Gymnasiet i Luleå och deltog under förra årets Mattekonvent i Luleå. Hon deltog även i tävlingen som gick ut på att skriva en slogan till 2017 års konvent, och vann tävlingen med bidraget ”Realese the math in you”.

Hej Wafaa, grattis till vinsten från förra årets Mattekonvent! Du kom skrev sloganen ”Realese the math in you”, hur kom du på den?
Jättekul att jag vann! Jag tänkte att jag skulle komma på något roligt. Matte kan ju vara lite knepigt ibland, men släpper man lös sina tankar och tänker utanför boxen så hittar man en lösning. 

Fick mattekonventet dig att släppa lös matten i dig?
Ja absolut, det var ett superkul konvent och man fick jättebra hjälp av Mattecentrums volontärer. Att träna på tidigare nationella prov är en bra övning inför det riktiga provet och det var jättekul. 

Vad tyckte du om förra årets konvent? 
Jag har gått på konventen sen jag började i ettan på gymnasiet, nu går jag i trean och ska självklart gå i år igen. Mattekonventen gör att jag känner mig mycket bättre förberedd och var inte lika nervös vid det riktiga provtillfället. 

Vad var det som var bra?
Att träna på tidigare nationella prov och få hjälp av volontärerna, de är nästan som kompisar som vill hjälpa en och det stödet är väldigt skönt att ha. Att ha tränat på gamla prov gör att jag kände mig mindre rädd för att skriva det riktiga provet. Jag ser fram emot samma känsla i år.

 
Mattecentrum använder Wafaas slogan ”Realese the math in you” när vi anordnar årets nio Mattekonvent under maj inför de nationella provet i matematik.

Läs mer och anmäl dig till Mattekonventen här